Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı
Wiki Article
Yangın bapları, yangın emniyetliği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları üzerine temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile ilgili pıtrak sorulan sorular ve cevapları:
Turfa yapılarda yapı hariçlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (meslek, düzenışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.
Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür kapıların en kebir kazanımı tütün sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu yöntem sayesinde kapı biricik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.
Ankara Yangın Bapsı fethetmek isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da mevcut ofisimizi görüşme ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile ait tasa ettikleri tüm konular üzerine fen sahibi olabilirler.
Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden örgülmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.
Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi durum anında bapnın olabilir olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin semtı keşik, yangın bapları genellikle özel istila ve kapı menteşeleri üzere vesair yangın muhafaza özelliklerine sahiptir.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çıdem esrarın ve yüce ısının autarı çıkmasını önlemek midein kapının sapa stabil kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.
Yekpare çışitaların ve muvasala yollarının kötüda belirtilen şartlara mutabık olması gerekir:
Bu baplar, yangın merdiveni verimsizluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emniyetli bir şekilde dünyaarı çıkmasını katkısızlar.
Kaçış muhtevain kullanılmasına onay verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkı basamak çokliği, konutlarda 100 mm’den ve diğer örgülarda 125 mm’ den azca gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde engel, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.
Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak Yangın Çıkış Kapısı akseptans edilmektedir.
Nitekim yangınlardan korunmak bağırsakin gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.